Kärlek med ord och foton

M e l i n d a . Ö h m a n

Undersökningen i torsdags!

Allmänt Permalink0
I december op jag bort stor del av min livmodertapp då jag hade mkt cellförändringar och i torsdags fick jag veta hur mkt det faktisk var.. Och att det hade trängt långt in i gången och fick veta att de tagit bort stor del av tappen.. Då förstår jag varför jag blödde så länge efter.. Men i torsdags var det kontroll igen för att se om de kommit tillbaka.. Varit så nervös!!! Får höra.. "Det ser jättefint ut" :) det har inte kommit tillbaka!
 
MEN.. Eftersom det gått längre in så finns ju risken att nått ligger o gömmer sig.. Så därför togs nya prover.. Och som det ser ut nu så får jag behålla allt :D jag är så sjukt lättad och glad!!!!!! Nu får vi hoppas att inget ligger o gömmer sig där inne! :)

Play-do deg

Allmänt Permalink0
 

 

Ingredienser till play-do
4 dl vetemjöl
3 dl salt
2 msk alun
3 msk matolja
5 dl kokande vatten
karamellfärg

Gör play-do steg för steg
1. Blanda de torra ingredienserna. Var försiktig med alunet. Det irriterar huden i "torr" form så blanda till degen själv, barnen får sitt roliga snart.

2. När vattnet kokar, häll i karamellfärgen. Häll i mycket karamellfärg så blir det lysande starkt färgad play-do.

3. Häll oljan och det kokande vattnet över torrvarorna. Blanda tills degen blivit smidig, gärna i hushållsassistent. Kom ihåg att den bör svalna litet innan telningarna får trycka in nävarna i den.

4. När barnen lekt färdigt för den här gången är det bara att stoppa leran i plastpåse eller burk med lock och spara i kylen, den går att använda många gånger.

Ha det så kul med leken och skapandet!

Till top